Konu: Teraslama
View Single Post
Eski 29-01-2013, 19:53   #7
Nuri Murvet
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-04-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,378
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster
(Erozyon kontrolü hakkında bir başlık bulamadım)

Arazimde, tam çardak tipi telli terbiye sistemi ile sofralık üzüm bağı tesis etmek üzere seki teras uygulaması yaptım.

11.000 mtül uzunluğa sahip bu terasların, rüzgar ve özellikle kış koşullarındaki yağmur erozyonuna karşı korunması gerekmektedir. Terasların erozyona karşı korunmasında taş setler etkili ve kalıcı bir çözüm olmasına karşın maliyet ve uygulama önemli birer faktör olarak karşımıza çıkmaktadır.

Toplam uzunluk ve uygulama maliyetleri ilk anda böyle bir uygulama yapılmasına engel gibi görünse de kaçınılmaz olanın taş set uygulaması olduğunu düşünüyorum. Ancak elbette 2-3 yıla yayılmış bir takvim doğrultusunda... (İşlenecek malzeme hakkında bir örnek vermek gerekirse çeşitli ölçülerdeki -ortalama 3 farklı boyutta- malzemenin toplam hacmi kaba bir hesapla 2.300m3'e yaklaşmaktadır.)

Şev erozyonunu en az seviyede tutmak amacıyla -taş setler haricinde ve taş setler tamamlamıncaya kadar- birkaç uygulama dışında yapılabilecek çok birşey yok...

Bunlar;

1. seçenek gülümseten fiyatlar ile sunulduğu için okudum, görüştüm, dinledim ve unuttum.


Hydroseeding yöntemiyle çimlendirme

Hydroseeding denilen tohum püskürtme yöntemi bir takım risklere açık olsa da göze alınabilecek boyuttadır. Tohum kaybı, çimlenmede kısmen kayıplar gibi...

Merhaba sayın Odeh

Arazinizin konumununu paylaştığınız genel fotoğrafların sağında ve solunda, ibreli çamlarla koru düzeninde erozyonla mücadele çalışması gözleniyor.

Arazinizin şartları çetin..!

Hydroseeding yöntemiyle çimlendirmeyi sonbahar yağışları başlamadan evvel uygulamasını yaptırmanız en doğru çözüm olacaktı.

Maddi ve manevi külfeti büyük bir işe başlamışsınız...

Cesaretinize hayran olunmayacak gibi değil...

İşe başlanmış...

Yapılacak işlerinizin kolay ve yolunda gitmesini temenni ediyorum....

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön