View Single Post
Eski 29-01-2013, 15:39   #5
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi salihk. Mesajı Göster
Merhabalar,

Benim Çin Karaağacım'ın gövdesinde böyle bir çatlak var daha evvelden varmıydı dikkat etmeden mi aldım yoksa sonradan mı oluştu bir fikrim yok.

Eklenti 365560

Ayrıca yeni filizler vermesine rağmen diğer yaprakların sararmasına engel olamıyorum bir türlü. Yapraklar önce sararıyor sonra güçsüzleşip dökülmeye başlıyorlar. Bir hafta önce aldım bu ağacı. Acaba yer değişiminden mi kaynaklanıyor ?

Saygılarımla.
Salih

Merhaba salihk,
Bonsailer konusunda yeni olsam da forumda bilgileri uzunca okuyorum ve izlenimlerimi sizinle paylasmak isterim,tabi sn.Memet,Tourkana,Sakaki,Tekin'e e sormayi ihmal etmeyiniz.Ben olsam onu buyuk bir saksiya alir ve gelismesine izin veririm,o sirada humik asit takviyesini uygular belki birkac kucuk budama yaparim.Sonucta market bonsaileri uzun bir savas vererek markete geliyorlar;sorun sizin bakiminizda olmayabilir ve bu sorun onun belki 1 yildir cektigi yolculuk sancilarinin sorunu olabilir.Bu sebeplerden oturu minyatur agaciniza agacligi tattirmaniz belli bir sure icin cok onemli,baska bonsai adaylariyla karsilastirinca (fidanliktan alinanlari kastediyorum) goreceksiniz daha bonsainiz miniminnacik ve katedilmesi gereken onca yol var,onun buyumesine izin vermek gibi.


Gordugum kadariyla kotu,sekillenemez bir market bonsaisi degil ancak daha kucuk ve tahminimce daha dayaniksizdir arkadaslarimizin yillarca onem vererek buyuttugu bonsailerden.Market bonsaileri basliginda bu isin nasil bir pazarlama alani olduguna tanik olabilir,uyelerimizin 5-6 sene alan yolculuklarinin nasil 1-2 aya indirilip seri uretimde uretildigini ogrenebilirsiniz. Yeni bir uye oldugunuz ve hevesinizi kaybetmemeniz adina soyluyorum,bitkinizde bu gibi degisiklikleri yaptiktan sonra bonsai ilginizi fidanlikta bulacaginiz cok yasli ve form verilmeye yatkin bir agacla devam edebilir ikisine de ilginizi ve sevginizi fakat calismanizi fidanliktan alacaginiza hayallerinizi de IKEA bonsaisiyle 1-2 sene sonraya saklamak kaninizin isindigi bu bitkinin yasamasi icin iyi bir cozum olacaktir.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön