View Single Post
Eski 25-01-2013, 00:28   #2
slash1905
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-01-2013
Şehir: sakarya
Mesajlar: 24
ben daha önce bu ağaca 2,5 yıl bakmış ve 2,5yıl sonunda onu kaybetmiş biri olarak türü doğru bulmuşsunuz, ulmus parvifolia ingilizce adı chinese elm yani çin karaağacı.

Dayanıklı bir ağaç iç mekan için uygun. toprak nemli kalmalı. Üzerinden kurumaya başlayınca sulayın. 15 günde bir mutlaka besin verin. ben arada sırada besin veriyordum.İnternetten okuduklarım sonucunda 2.yıl ağacı dışarıya bıraktım, yapraklarını döküp uyusun, strese girmesin diye. Kışın yapraklar döküldü,ilk baharda tüm dalları filizlendi ancak enteresan şekilde yapraklar tekrar döküldü, o zaman ağacın ana köklerindeki toprakları kalmak kaydıyla toprak değişimi yaptırdım çiçekçiye, ağaç yeni filiz veriyordu fakat kısa süre sonra filizler kuruyordu. Bu durum bir süre devam etti ve sonunda ağacım toparlayamadı ve yazın malesef öldü.

başka bir çiçekçi toprak değiştirmek yerine mutlaka besin verilmesi gerektiğini söyledi. Yalova da sadece bonsai yetiştiren bir kişi ise yazın kesinlikle toprak değiştirilmememsi gerektiğini belirtti. ağaç sanırım bu sebeplerden rahmetli oldu, sizde ona göre tedbirinizi alın ve gerektiğinde mutlaka yardım alın.
saygılar.

slash1905 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön