View Single Post
Eski 28-01-2013, 21:47   #17
otugay
Ağaç Dostu
 
otugay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-08-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 220
Ben 19 senedir 2 katlı müstakil evde yerden ısıtma kullanıyorum. 40.000 kcal. kapasiteli demirdöküm katı yakıt kazanım var. Yakıt olarak odun kullanyorum. Evim ytong plakalardan yapıldı , ayrıca mantolama da yaptırdım.
Isınmada herhangi bir sorun yaşamıyorum. Gece hava girişini kapatıp bıraktığımda sabaha kor kalıyor ve kazan sıcaklığı yaklaşık 30 dereceye düşüyor. Gündüz evde yoksam soğuk havalarda evin içi ancak 2 derece kadar soğuyor.
Sizin ısıtma ihtiyacınız kaybettiğiniz ısı kadardır, dolayısı ile ne kadar az ısı kaybederseniz ısınma ihtiyacınız o kadar az olacaktır. İzolasyona yatıracağınız her para size geri dönecektir.
İzolasyonu mutlaka işi iyi bilen birilerine yaptırın, özellikle planlamasını. Örneğin şu anda benim en çok ısı kaybettiğim yerler pencere altlarındaki mermerler. Tek parça mermer koyunca ısı köprüsü oluşturuyorlar, iki parça ve arasına izolasyon konmalı.
Yerden ısıtma yaptırırsanız ileride alternatif ısınma sistemlerine geçme imkanınız olur.(yer kaynaklı veya hava kaynaklı ısı pompası gibi). Ben bu sene hava kaynaklı ısı pompasına geçmeyi planlıyorum. Bir fan-coil koyarak yazın soğuk hava verme imkanı var ayrıca kışın aynı fan-coil ile ev soğuk ise hızlı şekilde ısıtma imkanı var.
Kömür konusunda bazı endişelerim var. Ben kömürü sadece hava -5 derece altına indimi yakıyorum. Aksi takdirde aşırı ısınma problemi olabiliyor. Özellikle elektrik kesildimi kömür hemen kazan suyunu kaynatıyor, havagirişini kapamak fayda etmiyor. Yakıtınız her ne olursa olsun devridaim pompanıza bu gibi durumlar için kesintisiz güç kaynağı bağlamanızda fayda var.

otugay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön