View Single Post
Eski 28-01-2013, 14:55   #13
prıtt
Ağaç Dostu
 
prıtt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: .
Mesajlar: 304
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster

Dolayısıyla, müstakil bir evi daha planlarken nasıl ısınacağına da karar vermek gerekir ki, inşaat ve alt yapı ona göre oluşturulabilsin.

Not: İster petek, ister yerden ısıtma, katı yakıtlı bir kazanın ikide bir söndürülüp yakılması gibi bir şey olmamalıdır.
Evet iştem tam da benim düşündüğüm şey aslında. Kendi arsam var ve en az 1-2 yıl gibi bir süre zarfında ev yapabilecek durumda değilim ama bahsettiğiniz gibi bunun önceden planlanması gerektiğini düşünüyorum o yüzden bu araştırmayı yapıyorum.

Peki bu katı yakıt kazanları var mesela 2 dairelik bir ev için yaklaşık 40.000 Kcal'lik aceba bunlar kömürle yakıldığı zaman çok çok bir yakıt masrafı getirirmi. Alttan ısıtmada doğalgaz olduğu zaman derece düşürme yapılabilir ama kömürde böyle bir şey yok sanırım. Devamlı olarak kömür yanması gerekecek çünkü kömürde ayar düşürme gibi bir durum olmayacak.

Aslında benim çekincelerim bu sistem güzel ve avantajlı olabilir. Ama iş müstakil ve küçük olunca aşırı yakıt tüketimi olurmu.Esas beni düşündüren bu durum. Mesela doğalgaz hala gelmedi doğalgazda belki sıkıntı olmaz ama kömürde günlük 3-4 torba kömür yakarsam bu işin hiç bir cazibesi kalmıyorm benim açımdan.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Alp Er Mesajı Göster
Sonuna kadar katılıyorum tabandan ısınmak çok rahat. Bence anam babam sobadan sonra en güzel ısınma tabandan ısınma.
Arkadaşım 2 sene kaldı o evde. Bekar olduğu halde 2 haftada bir temizlik yapabiliyordu. Bu durumda bile sağlık problemi yaşamadı. Sanırım bu biraz da bünyetik bir durum.
Benimde tanıdığım kişiler var hatta 16-17 senedir alttan ısıtmalı kalorifer sistemiyle ısınıyorlar. Bende sağlık açıısndan sıkıntı olacağını düşünmüyorum aksine ayakların sıcak tutulması gerektiğini düşünüyorum.

prıtt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön