View Single Post
Eski 28-01-2013, 11:44   #17
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Cocos yetiştirmek gerçekten çok zor. Bir dönem ülkemize köklenip sürgün vermiş fidanlar süs bitkisi olarak bolca geliyordu. Ev koşullarında başarılı olan hemen hiç olmadı. Antalya ve Alanya' da başarılı olan örnekler oldu. Ama bu kayda değer bir rakam oluşturmaz. Daha sonra yetişkin ağaçlar ithal edildi onlar da sadece o bölgede başarılı oldular. Örneğin İzmir'e dikilenler ölüp ölüp dirildi bir türlü adam olmadı.

Kısaca söylemek istediğim doğal yetişme koşuluna benzer koşulları mutlaka sağlamanız gerektiğidir. Bu da ısı, ışık, nem ve toprak özelliği. Mantari hastalıklara da hassas. Dikkatli olun.

Merhaba Mine hanim,
Oncelikle basligi bilgilerinizle anlamli kildiginiz icin tesekkur ederim.Kendi adima konusmak gerekirse gunluk ev isisi 21 C (geceleri 19C'e dusmekte) ve gunluk olarak gunesi alma kapasitesi cok yuksek.Isiyi saglayan ozel bir ayarlama sistemi var.Evde bulunan iki tane hindistancevizim var,ikisi de iyilesme belirtileri disinda kotulesme belirtileri gostermediler.En kisa zamanda gelismeleri buradan aktaracagim.
Saygilar

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön