View Single Post
Eski 27-01-2013, 21:36   #6
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Belki herkes cocos nuciferayi evde yetistirmek istiyordur ancak bunu nasil yapacagiz,hindistancevizini bonsailestirerek Coconut bonsai olarak google arama motoruna yazilinca pek cok bilgi cikiyor karsimiza,hedefimiz meselenin sanatiyla ugrasmak degil (simdilik) evde yasatabilecek boyutlara indirgememiz minyaturlestirmemiz.Bunlar da ilginc kaynaklardan bazilari.

BONSAI NEW EASY METHOD #67-COCONUT PALM BONSAI - YouTube

Hindistancevizinin kucultume calismalariyla ilgili ilginc bir video.Ancak baskalari bunun mumkun olamayacagini soyluyor.Kullanicinin savunma noktasi da su Brian Batchelder spaghnum mossla bonsai turu yetistirmenin mumkun oldugunu savunan hatta bununla alakali bir kitap yazmis bir isim.

bonsai coconut tree and collections items - YouTube

Bu linkte de bir baska ornegi var Coconut Bonsai'nin.Dwarf olmayan bir turdenmis ve 20 yasindaymis.Tabi videoya pek cok baska gereksiz bilgi siniflandirilmis ancak en azindan coconut bonsaiyi gorebilme sansini buradan bulabilirsiniz.

PACSOA - Bonsai Palms

Burada ciddi bir calisma soz konusu.Bu uygulamayi yapan kisi turun koklerini her bahar 10-40% oraninda yeniden gubreleyerek ve ayni saksiya koyarak islemi gerceklestiriyormus.Kullandigi saksi derin bonsai saksisi cunku bitkinin ihtiyaclarini ancak bu karsilayabiliyormus.Haftada 2-3 kere sulanan bitkilerden kayip olmamis (3.ve 4. seneleri genel olarak) Sectikleriyse kaybederse pek uzulmeyecek turlerden olusuyormus.

http://www.allvoices.com/contributed...cs-water-media
Bu kaynagi da en kisa zamanda cevirip ekleyecegim editleyerek.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön