View Single Post
Eski 26-01-2013, 21:16   #30
egetropical
Ağaç Dostu
 
egetropical's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Bu aradan, arkadaşların açıklamasından çıkardığım , ama pek üstünde durulmamış olduğunu zanettiğim bir husus var.

Mantarlık içini belkide haftalık üretim için bölümlere ayırıp , ( seperasyonlarla) münavebeli olarak üretime almalıyız.

Konu hakkında deneyimli arkadaşlar , bu konu hakkında da bilgi verirlerse memnun oluruz.
Sağlıcakla kalın.
sn karagülle burada konuşulanlar genel üretim bilğileri. aslında çok fazla detay var. Ticari olarak düşündüğünüzde mutlaka uzmandan eğitim alınmalıdır.
mutlaka iş planları yapılmalıdır. tüm detaylar. üretim aşamaları, gerekli kanuni izinler ve gereken öz sermaye ve kısa ve uzun süreli kaynaklar.
12 veya 24 aylık iş planı hazırlarsanız oluşabilecek sıkıntıları önceden tedbir alma imkanınız olur.

kompost hazırlama en önemli iştir. 5 tonluk bölümler halinde işletme kurarsanız ortalama 5 tonluk saman+kepek+alçı(veya kireç) karışımı pastörüze etmeniz gerekecek. buda kolay bir iş değildir. pastörize için 120 derecelik ısı gerekir. pastörize de yapılacak bir hata tüm verimi etkiler.

100-200 kg lık evde hobi amaçlı kompost yapılacaksa 200 litrelik varilde kaynatarak yapılabilir.

anlaşılabilir şekilde anlatılmış mantar üretimi başlama hakkında güzel bir kaynak: http://megep.meb.gov.tr/mte_program_.../621BHY162.pdf
not: bu modül beyaz şapkalı mantar için hazırlanmış. istiridye mantar yetiştirecekseniz buradaki bilgilere bağlı kalmayın.


Düzenleyen egetropical : 26-01-2013 saat 21:22 Neden: not
egetropical Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön