View Single Post
Eski 26-01-2013, 17:01   #1
jeozuu
Ağaç Dostu
 
jeozuu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2011
Şehir: Salalah-Umman
Mesajlar: 292
jeozuu / bahçe

Bahçenin bulunduğu şehir Tokat

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) müstakil ev

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? Bahçemiz anneannemin bahçesiydi, çok çok eski, anneannem ve dedem yaşlandıktan sonra ilgisizlikten çok kötü bir duruma gelmişti, son 10 yıldır annemle yeniden düzenlemeye çalıştık.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?
10

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)
Kişisel

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Bahçe 4 terastan oluşuyor, alt 2 teras sebze bahçesi, üsttekilerse çiçekler için.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) Ayva, elma, şeftali, erik, kayısı, dut, yenidünya (ama meyve vermiyor), üzüm, nar, kiraz, çeşitli güller, bahar dalı, leylak, kanarya gülü, ağaç hatmi aklıma gelenler.

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? Biber türlerine özel bir ilgim var, fide zamanı dayanamayıp heryere biber dikiyorum.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? Bahçemize eskiden kanalla "aksu" adı verilen su geliyordu, Tokat'ta her sokaktan kanallarla sular akardı, ancak son 7-8 senedir bu suyu iptal ettiler, yeraltı suyu da yok, musluk suyu ile suluyoruz maalesef

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Hayır, hiç bir ilaç kullanmadık şimdiye dek.

Bahçeniz organik mi? Bana göre evet

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Yanmış koyun gübresi

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? Çok sevdiğimiz kedi zararlılarımız var

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? Hortumla su salarak.

jeozuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön