View Single Post
Eski 26-01-2013, 00:07   #41
Savaş
Ağaç Dostu
 
Savaş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 326
Bana sorarsanız başlığı ayırmayın. Teknik olarak mantıklı olmaz. Çünkü tesis haline dönüşmüş bir çok işletmede kompost ve vermikompost üretimi eş zamanlı olarak yütürülüyor. Örneğin ABD, Worm Power şirketinde olduğu gibi. Dolayısıyla konu birbiriyle cidden bağlantılı olduğu için, kâh ordan kâh burdan yazışmak hem zor, hem bölünmüş ve bütünlüğünü yitirmiş ve hem de takibi zor bir hâl alacaktır.

Bence başlığın yeniden düzenlenmemesi ve bazı siyasi vs. tartışma sözcüklerini içeren mesajların silinmemesi en doğrusudur. Zaten farkındaysanız o konu sadece bir kaç mesajda kaldı. Onlar da kalsın ki, yeniden gündeme gelmesin. Benim tavsiyem işi demogojik olarak o noktaya çeken mesaj yazılırsa bundan sonra görmezden gelelim ve biz konumuza devam edelim. Ancak konunun bölünmesi doğru değil. Çünkü burada işin yapısal yönünü değil, teknik olarak kuruluş ve yürütme yönünü konuştuğumuz için tesisin ne üzerine olduğu önemini kaybediyor zaten.

Ben kendi adıma şahsen umuyorum ki ilerideki mesajlarda, hem kompost hem de vermikompost üzerine aynı anda yazıp söyleyeceğim. Hatta işin içine biyogaz, kentsel atık ayrıştırma gibi konular da ucundan ucundan girebilir.

Saygılarımla.

Savaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön