View Single Post
Eski 25-01-2013, 18:50   #198
kgursan
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 3,802
Yukarıdaki mesajım tecrübelerin sonucudur. Soba çok uzun (120 cm den)uzun olursa; Temizlemesi zor olur, Izgara genişliği sobanın içi ile sıfıra yakın olursa , şişen demir ızgarayı çıkaramazsınız, Izgaranın oturacağı çubuklar 3 den fazla olursa veya 5 cm den uzun olursa ızgarayı çıkaramazsınız. Izgaradaki boşluklar geniş -açık olursa kömür aşağıya dökülür. Yanan harlı ateşe üstten kömür atarsanız söner ve uzun süre tutuşmaz. Kömür ok tozlu olursa ve aralarında boşluk yok ise tutuşması zor olur, kömürü yansın diye karıştırırsanız arlarındaki hava boşluklarını tıkarsınız ve kömür yanmaz,Tüter. Tüten sobaya odun atsanız yanmaz.

Sıcak ama tutuşmayan soba içerisini ısıtmaz. Dışarısı don, içerisi tutuşmamış. Duman yapıyor. Gaz döküyorsunuz tutuşmadığı için patlıyor, Odun atıyorsunuz yanmıyor-sönüyor. Ne yapacağız??
Benim yaptığım gibi yaparsınız: Sıcak sobayı (60 kg cıvarında) bir bez ile kucaklayıp sera dışına atıp, soğutur ve içeri alıp tekrar irice kömürle doldurup tutuşturursunuz. En kısa yol bu oluduğu denenmiştir.!!!

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön