View Single Post
Eski 24-01-2013, 07:41   #66
FKY100
Ağaç Dostu
 
FKY100's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2012
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 125
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Bahçeniz hayırlı olsun Sn. FKY100.
Ağaç konusunda iyi karar verin. Saksınızdaki turunçgilin ne olduğu %99 belli: turunç.
Turunçgillerde tohumla elde edilen fidanlar çok büyük oranda hangi turunçgilden alınırsa alınsın turunç çıkar.
bence sizin bölgenize en uygun turunçgil Satsuma çeşitleri çünkü soğuğa en dayanıklı tür o. Çekirdekten çıkan fidanlar aynısı çıkmayacağına göre diğer türler için de aşılı olanları tercih edin bence. Bir de çekirdekten ektiğiniz fidanlar meyve almanız çok uzun sürer. Aşılı fidanlardan daha çabuk meyve alırsınız.
Bahçenize fidanları dikerken planlayıp dikin. Hızlı büyüyenlerle yavaş büyüyenleri aynı yere dikmeyin derim. Budamasını iyi yapmazsanız diğer türün gelişimini engeller. Biri büyürken diğeri zayıf kalır.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım bir faydası olur.
İyi günlerde oturmanız dileğiyle.


Sayn h_dogan

Verdiğiniz güzel bilgiler için teşekkür ederim. Turunç olduğunu belirlediğiniz bu fideyi biz ağaç yetiştirmek amacıyla değil, masada kalan bir çekirdeği toprağa rastgele dikmekle başladık. Yaprak verince de mutlu olduk. Şimdi bir saksıda yaprak verişini 2 oğlumla seyrediyoruz ve mutlu oluyoruz. Peki bu fideyi büyüyünce aşılayabilir miyiz.

Ağaçların dikimi ile ilgili pek bilgimiz olmadığı için eşim Tarım Müdürlüğünden bir mühendisle görüştü. Sizlerin de değerli önerileriyle birlikte bu ay meyve fidesi dikmeye başlayacağız.

İyi dilekleriniz için de ayrıca teşekkür eder, daha iyisinin sizlerin olmasını dilerim.

FKY100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön