View Single Post
Eski 23-01-2013, 17:48   #18
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Mantarcılık da her işte olduğu gibi , sırları detayda olan bir iştir. Ve öğrenme aşamasında acemi biri olarak öngöremediğimiz handikaplar ortaya çıkacaktır. Önce sorunsuzca üretelim . Küçük miktarda üretelim . Satma işi daha sonra düşünülecek bir konu. Ben geçen hafta pazarda mantar satan bir esnafı biraz gözlemledim . Ve kendisi ile görüştüm . Normal kültür mantarının kilosunu 5 tl den satıyordu . Ve istiridye mantarının kilosunu 10 tl den satıyordu . Ama sürümü daha az. 50 kilo normal mantar satarken istiridye mantarından 10 kilo satıyordu.

Önce sorunsuz imal edelim . Çok yatırım yapmadan , üreterek öğrenelim. Az miktarda olursa, büyük işletmelerle sözleşme yapamamak çok da büyük problem değil. Büyük işletmeler adamı batırır da çıkarır da , Ama büyük olasılıkla batırır.

Küçük çapta satmak, peşin satmak , en doğru yoldur.

Önce az miktarda üretip , bunu restoranlara, otellere bilemedin pazarlarda satmak . Ve üretim belli seviyeye çıkınca toptan satmayı denemek gibi yavaş yavaş büyümek en doğru yol bence.

Para kolay elde edilemiyor. Büyük başlamak büyük para kazanma hevesi ile yapılır . Ama batınca da büyük batılır.

Firmalar tabii büyük başlamanızı önerir. Çok mal satmayı kim istemez. Zamanı gelince büyük de yapılır. Ama başlarken değil.


Düzenleyen İsmail Karagülle : 23-01-2013 saat 17:50 Neden: imla
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön