View Single Post
Eski 23-01-2013, 13:04   #13
Nautilus Cycad
Ağaç Dostu
 
Nautilus Cycad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 255
Bende de o çılgınlık var sanırım. Benimde fabrikamın 12 dönüm bahçesi var. Bulabildiğim kadar Palmiye ve Cycad Türünü dikiyorum.

Özel Palmiyeler ilgimi çekiyor. Özellikle Bismarckia Nobilis, Birde Phoenix dactylifera sanırım nedeni renkleri ve heybetleri. Ayrıca yaklaşık 50 adet Phoneix Canariensis var. Sabal minor, Brehera vb.. daha pekçok tür.

Cycad türlerinden Macrozamia Communis, Dioon spinulosum, Encephalartos Horridus, Sago Cycad, Cycad revoluta var. Bunların çoğu şuan fidan halinde ama elimde 40 yaşında olan cycad bile var.

Gelecekte sanatsal faaliyetlerde bulunacağım yaklaşık 1000m2 bir cam tropik sera, aynı zamanda dışında da botanik bahçem olacak kocaman.... Bunun rüyası bile beni büyülüyor. Koiler, Egzotik kuşlar, semenderler, habitat......

Çünkü büyük boyutlu eski rönesans resimleri yapmayı, Heykel yapmayı çok seviyorum. Etrafım neden bir botanik bahçesi olmasınki. Koi havuzumu yaptım bile. Dediğim gibi müsait olduğunuz bir zamanda beklerim. 1 adet Bismarckia nobilis sizi bekliyor.

Nautilus Cycad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön