View Single Post
Eski 23-01-2013, 10:58   #30
Savaş
Ağaç Dostu
 
Savaş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 326
Sonuç, sınırlama olmadan konuşmaya devam. Herkes bilgisi dahilinde olduğu konuya katılır olmayan konuya da burada ne işi var demez. İşi var ki bahsi geçiyor.

Sonuç, herkese soruyorum:

1) Tesis kurmak için en kaliteli ve en ucuz malzemeyi nederen bulabiliriz?
2) Tesis kurarken hangi tür devlet kredilerinden yararlanabiliriz? Bu kredilere başvurunun usül ve yöntemleri nelerdir? Bu konuda tarafsız danışma şirketleri var mıdır?
3) Kurulacak olan tesisin ticari isim kategorisi ne olmalı? Sadece tarım mı, yoksa tarım ve hayvancılık mı? Veya başka bir şey mi?
4) Bir ticari işletme kurulacak iken, olması gerekenler neler? Bir işletmede olmazsa olmaz şeyler nelerdir? Neyi unutursak veya eksik yaparsak solucan gübresi üretmekle uğraşmak yerine bu evrak işleriyle uğraşmak zorunda kalırız?
5) Devletin ilgili kuruluşlarına başvurduğumuzda durmadan git gel yapmamak için, hemen hemen başvurduğumuz her dairede tek kalemde işi bitirebilmek için neye dikkat etmeliyiz?
6) Elde edeceğimiz ürünün reklam ve pazarlamasını yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Bu konud devletin destek kredileri var mı?
7) Bu tür bir imalatta tüketiciye nasıl ulaşılır? Ziraat odalarıyla nasıl bağlantıya geçilir?
8) kurulması planlanan tesisin belediye ve imar işleriyle ilgili detayları nelerdir? Bu konudaneye dikkat etmek gerekir?
9) Tüm bu işlerle meşgul olurken karşımıza bizden rüşvet bekleyen kalem memurları çıkarsa, ya da işimizi yoluna koymak için racona uymak gerekliliği söz konusu olursa ne tavsiye edersiniz?

Başkaca da soruları olan ya da bu sorulara cevapları olanlar varsa buyursunlar lütfen.

Saygılarımla.

Savaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön