View Single Post
Eski 23-01-2013, 00:27   #28
Savaş
Ağaç Dostu
 
Savaş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 326
Sayın rise com, aslında konu dağılmıyor. Burada tesis kurmanın teknik, ticari vs. unsurlarından konuşmamız gerekiyor. Yoksa solucana nasıl bakılır, solucan nasıl yemlenir, gübre nasıl hasat edilir vb. bunlar zaten başka konularda tartışılıyor. Burada da doğal olarak bunlar dışında kalan şeyler konuşuluyor. Ekonomi ve maliye üzerine bir bakanlık var ise ticari olarak yapacağınız her faaliyette işin ucu siyasete dayanır inanın. Ancak asıl mesele burada propaganda yapmamak. O da zaten yok. Bu nedenle bu kadarı konuşulabilir olmalı ve bu da konuyu dağıtmaz. Ben ABD'deki bir arkadaşa oradaki yerel yönetimlerin çevre ve geridönüşüm konusuna siyasi olarak nasıl baktıklarını sordum, inanın bana gelen yanıt ve gönderilen dosya karşısında basıp Türkiye'den gidesim geldi. Tabi ki elin ABD'lisi başaracak, adamlarda öyle bir iş birliği ve devlet desteği var ki, ben o kadarını Türkiye'de hayal bile edemem. Tabi ben arkadaşa teşekkür ettim ve dosyanın işime çok yarayacağını söyledim ama aslında hayal benimkisi, maksat memleket rezil olmasın.

Yani tesis kuracaksanız bir eliniz iş bitirici adamlara, diğer eliniz memleketi tanıyan adamlara bir diğer eliniz de siyasete değmeli. Yoksa olmuyor arkadaşlar. İş bir aşamaya geliyor devlet kredisi almanız gerekiyor siz en sonda kalıyorsunuz. Bunun nedenini bilmek ve işi hakkaniyetle yapabilmek için ticaret siyaset ikilisini göz ardı etmemek gerek.

En basiti, vermikompost üzerine devletin organik tarım yasasında tek bir kelime bile geçmiyor. Benim röportajları tekrar okuyun orada tesis kurmak isteyenlerin siyasi olarak ne sıkıntılar çektiğini göreceksiniz. Siyasi derken burada mekanik anlamsa sağ-sol kastedilmiyor, politik farkındalıktan bahsediyorum.

Konuşmaktan çekinmeyelim. Saygılarımla.

Savaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön