View Single Post
Eski 22-01-2013, 10:50   #472
Enver
Ağaç Dostu
 
Enver's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2011
Şehir: düzce
Mesajlar: 241
Ağaçlandırma Düşüncemiz

Herkese Selamlar
Düzce ili Güven Köyünde ikamet ediyorum.
Olayı kısaca şöyle anlatayım.
Köyümüz bundan 3 yıl öncesine kadar sessiz sakin doğallığı bozulmamış bir yerleşim yeriydi. Köyümüzün güneyinde yer alan boş bir arazi bulunuyordu. Bu arazi bundan 25 sene önce meşe ormanlığı idi ve Orman işletme müdürlüğü tarafından bu meşe ormanı tamamen söküldü ve çam fidesi dikilecek dendi. Daha sonra bu yer mahkemeye verildi. Köy tüzel kişiliği orman genel müdürlüğü ve hazine mahkemeleştiler ve sonunda bu arazi hazineye kaldı. Arazinin etrafında bulunan köylere de çok az miktarda araziler verdiler. Hazineye kalan araziye devlet Düzce 2.organize sanayi bölgesini kurdu. 5 tane köyün tam ortasına osb kuruldu. Bu osb de cam fabrikası ( çok büyük bir bacası var) kombi fabrikası gibi 5 tane fabrika kuruldu. Cam fabrikası daha sonra fabrika alanını genişletti.
Şimdi bizim düşüncemiz aşağıdaki fotoğrafta da gördüğümüz alanı ağaçlandırmak istiyoruz. Ama bu alanın bazı bölümleri hazine arazisi bazı bölümleri köy tüzel kişiliğine ait arazi. Ağaçlandırmak istememizin sebebi de ileride bir gün osb nin genişlemesini istemediğimizden. YAni iileriki zamanlarda bu ağaçlandırdığımız alan orman haline gelirse ormanı yok edip fabrika kurmak zor olur diye düşünüyoruz. Ağaçlandırmak istediğimiz arazi şu anda dikenlik bir durumda.
Sizlere danışmak istediğim konular şunlar:
1-Hazineye ait bir araziyi bizim ağaçlandırmamız mümkün mü? Ağaçlandırırsak ne olur? Biz ağaçlandıramazsak ağaçlandırılması için ne yapabiliriz?
2-Köy tüzel kişiliğine ait bir araziye orman kurabilirmiyiz? bunun için yasal prosedür var mıdır? Mesela Hatıra Ormanı gibi
3-OSB de bulunan fabrikalara ağaçlandırma konusunda bir yasal zorunluluk var mıdır?

Eklenen Resimler
 
Enver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön