View Single Post
Eski 21-01-2013, 23:35   #2
captainmemo
Yeni Üye
 
captainmemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-10-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 19
Silivri ve ağaçlar

Selam,

öncelikle aramıza hoş geldiniz,eviniz ve bahçenizde mutlu bir yaşam dilerim.

Ben de Silivride bahçesi olan biri olarak naçizane birşeyler karalayacağım. Umarım size faydalı olabilirim.

1) Silivrinin tam olarak hangi bölgesindesiniz bilmiyorum ama genel olarak Silivri killi bir toprağa sahip olduğunu biliyorum. Bu nedenle öncelikle bahçenizin değişik yerlerinden ve farklı derinliklerden alacağınız toprak örneklerini labaratuara götürerek TOPRAK TAHLİLİ yaptırırsanız, toprağınız hakkında bir çok teknik bilgiyi de tahlil sonucu ile öğrenmiş olacaksınız.

2) Toprak tahlili dışında bahçenizin taban suyu ne durumda öğrenmelisiniz. Bu size meyve ağaçlarının bazısının bahçenizde yetişmesinin zor olduğu bilgisini aktarmış olacak.

3) Silivri genel olarak yılın 9 ayı kuzeyden gelen sert rüzgarlara maruz kalıyor. Bu bahçenize dikeceğiniz ağaçların bir yöne yatması ve olumsuz etkilenmesine yol açtığını bilmenizi isterim. Bu nedenle ağaçların rüzgardan korunması gerekiyor. Bence en iyi seçim en azından bahçenin kuzey yönüne Leylandi veya sık bir doku oluşturabilecek ağaçlar dikmelisiniz. Bu ağaçların 1 metre yükselmesi bahçeye doğru yaklaşık 10 metrede rüzgar perdesi demektir.

4)500 m2 Bahçe büyüklüğünüzden 150 m2 çıkartırsak eğer bahçeniz yaklaşık 300 m2 demektir. Bu bahçeye bodur ağaçlar dikebilirsiniz. Bodur ağaçlar size daha küçük alana daha çok ağaç dikebileceğiniz demektir. Ayrıca bodur ağaç olması verimsiz olması demek değildir. Normal ağaçların 2 katı meyve alabilirsiniz. Bodur olduğundan çalışması ve bakımı da daha kolaydır.

5) Silivri ve bahçe konusunda detaylı bilgi almak isterseniz eğer HOBİ BAHCESİ isimli bir web sitem nette yayında bakabilirsiniz.

başarılar dilerim

captainmemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön