View Single Post
Eski 21-01-2013, 10:28   #49
yalandünya59
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2012
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 309
Sevgili Beckham711,

Daha önce bu konu hakkında karşılıklı fikir paylaşımlarımız olmuştu, yanılmıyorsam.

Şunu belirtmek isterim, eğer yüksek adette seranız yoksa yani 10-20 dönüm alanınız yoksa ******* aktif bir şekilde ısıtma yapmayınız, hiç gerek yok.

Sevgili MANİFESTO'nun aşağıdaki sözü tam anlatmak istediğim konudur;

Bu değerlere sahip bir bölgede çift kat muşambalı serada başta salatalık olmak üzere bir çok ürün rahatlıkla yetiştirilebilir.


Bakınız size birkaç örnek vereyim ben 2 adet serama funny kıvırcık ektim, birisi ekim 24 diğeri ekim 26 yanılmıyorsam.

1 Serayı komple markete sattık, 0,80 krş/adet toptan fiyattan.
Ancak diğer seranın hasatını beklettik Ocak 15-20 hala mal kesiyoruz ve kıvırcığın perakendesini 2 TL VE 1,5 Tl değerden satıyoruz, bilmem anlatabildimmi?

Yani siz Ocak ayında ısıtmasız serada kıvırcık bile yetiştirseniz kesinlikle aç kalmaz, emeğinizin karşılığını fazlasıyla alırsınız, 1 seraya 3000 kıvırcık ekilebiliyor, tanesini ortalama 1,5 tl'den çarparsan ne demek istediğimi anlarsın, sence ısıtmaya değermi?
****** kıvırcıkta durum böyle, domatestede aynı şekilde olamaz elbette.

Ancak salatalık konusuna aynen katılıyorum, Sevgili MANİFESTO'nun bahsettiği multipartinakarpit bir çeşit mesela Thermessos F1.
Soğuk hava şartlarına dayanıklı ve döllemeye ihtiyacı yoktur, çiçeği direkt olarak meyve olan bir cins, ısıtmaya gerek yok, ve salatalığın perakendesi şuan 3,5 tl/kg.'dır.

Dikkatine önemle sunarım.

Son olarak daha öncede bahsettiğim gibi hala çift kat PE naylondan yanayım...

Saygılar...

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön