Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto
Örtü altı yetiştiricilikte amaç, talebin üst seviyeye çıktığında en az maliyetle en yüksek karlılıkta ürün yetiştirebilmektir.
Bu ise bilgi birikimi ve tecrübeyle elde edilebilecek bir durumdur.
Sİzin bölgede tavsiye edebileceğim ürün ve üretim şekli;topraksız kültürde (tofr,cocopit,bazalt ...vs.yetiştirme ortamında) partenokarpik çeşit, salatalık(hıyar) yetiştirmenizdir.
|
öneriniz için teşekkürler
araştırmaya başladım
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto
Çift kat muşambada tek kata nazaran gece, +5,6 derece sera içinde sıcaklık farkı oluşur.
Mesela dış ortamda sıcaklık -3 derece ise çift katlı serada sıcaklık 6-7 derecelerdedir.
Çift katta espiri şu:Gündüz seraya hapsettiğimiz ısı,gece dış ortama göre daha geç soğuyacağından sera içinde ılıman bir hava oluşturur.
Aslında bu konu bir çok püf noktaları içermekte.
Önümüzdeki günlerde Karlı bir örtü altı yetiştiriciliğinin nasıl olması,kurulcak seralarda nelere dikkat edilmesi,hangi dönemde hangi ürünün yetiştirilmesi gerektiği vb. konularda ayrı bir başlık açmayı düşünüyorum.
|
bunu katlanabilir yapsak
gündüz serada tek kat olarak kullanıp ısı geçirgenliğini üst düzeyde tutsak
hava karardığında sıcaklık düşmeye başladığında çift kata dönüştürsek daha verimli olmaz mı ?