View Single Post
Eski 20-01-2013, 02:18   #41
Manifesto
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2012
Şehir: ADANA
Mesajlar: 499
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi beckham_711 Mesajı Göster
yani ihracata yönelik üretim yapmıyacaksam pasif ısıtma (çift kat muşamba) ile sera içi ısısını dengede tutarak salatalık, marul, çilek v.b üretim mi yapmalıyım ?

ürün çeşitliliği hakkında neler önerirsiniz ?

bahsettiğimiz iklim şartlarını baz alarak düşünüldüğünde hangi ürün hangi kültürde yetiştirirsek sizce daha verimli sonuç elde edebiliriz.

Örtü altı yetiştiricilikte amaç, talebin üst seviyeye çıktığında en az maliyetle en yüksek karlılıkta ürün yetiştirebilmektir.

Bu ise bilgi birikimi ve tecrübeyle elde edilebilecek bir durumdur.

Sİzin bölgede tavsiye edebileceğim ürün ve üretim şekli;topraksız kültürde (tofr,cocopit,bazalt ...vs.yetiştirme ortamında) partenokarpik çeşit, salatalık(hıyar) yetiştirmenizdir.

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön