View Single Post
Eski 19-01-2013, 21:21   #22
Savaş
Ağaç Dostu
 
Savaş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-03-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 326
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Aynı büyükşehirlilerin, sermaye sahiplerinin köylünün topraklarını satın almalarından da hiç kendilerine kıssadan hisse çıkartmıyorlar malesef.
Ne diyebiliriz ki, Nusaybin ile İdil arasında İpek yolu üzerinde bugüne kadar gördüğüm en uçsuz bucaksız tarlalar var. Ya buğday ya mısır tarlası. O bölgede öylesine bir tarım var ki, okuduğum kadarıyla orta doğunun en büyük buğday ambarı bu taraflarda bir yere açılacakmış. Peki o halde köylü neden sefil? Hani tarım ölmüştü? Tarım küçük köylüye ölmüş durumda. Benim o gördüğüm tarlaların hepsi "ağa"ların tarlaları. Şimdi biz ağa'ya mı, köylüceğize mi pazarlama yapacağız?

Ne zaman ki, çobanlarımız ellerinde kitap bir resmi daireye gider gibi düzenli güyümlü olur, ne zaman ki köylümüzün evinde tarım kitap ve dergileri olur, bilgisayarında tarım üzerine forumlar olur ve ne zaman ki en azından 5-10% gibi bir oranda mevcut çiftçimizin çocukları büyükşegire göçmeyip de ziraat fakültesinde okumayı hayal eder, o vakit durum belki değişir.

Siz bu forumda oransal olarak kaç tane doğrudan köylü ve çiftçi görüyorsunuz? Ve bu kişilerin yazışmalara katılım düzeyi nedir?

Ben Mersin ve Antalya tarım fuarlarına katılmıştım, yurt dışından, İran'dan Pakistan'dan ne bileyim Çin'den gelen insanlar solucanlara ve gübresine alaka gösterirken ne yazık ki, Türk köylüsü daha çok poromosyomlara alaka gösteriyordu. Neyse efendim, konu sapmasın, biz hem üreteceğiz hem de anlatıp, öğretip pazarlayacağız. Başka çare yok.

Savaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön