View Single Post
Eski 18-01-2013, 21:18   #20
Halil Balaban
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
Bence satış için belediyelere bel bağlanmaz. Çünkü kendi kompostlarını kendileri üretiyor.
Zaten ham madde sorunları olmadığı için sadece pesonel sorunuyla işi götürüyorlar ki o da park ve bahçeler müdürlüğünde var zaten. Bu gün ekim yapan adam yarın kompostta çalışır.
Marketlerin çalışma şartlarını Sayın Omer anlatmış. Bunlar birde parayı, alana kadar pul ederler, ödemeyi sallarlar da sallarlar. Burnunuzdan gelir.
Özel sektörün potansiyel tek müşterisi köylü üreticidir. Köylüye ulaşmakta baya bir uğraş ister. Her bölgede, ilçelerde, köylüye yakın bayiler bulunur.
Bir bölge hedef seçilir. Bu bölge baştan sona çalışma sahasıdır.
Köylerde anlaşılacak birkaç çiftçinin tarlası veya serasında, bir bölüm yer ayırıp orada demo çalışmaları ile halka ele tutulur örnekler sunulur. Çünkü insanlar gördüklerine inanır.
Bu da tabi sürekli takip ister. Hedef bölgenin, her köyünde bu çalışma yapılır. Köylerin kahvelerinde, görsellerle destekli, bilgilendirme çalışmaları yapılır. Bölgede ürünün sirkülasyonu sağlandıktan sonra diğer bölgelerde benzer çalışmalara ağırlık verilir.
Bunun yanında fuar çalışmaları takip edilir. Tarım televizyolarına program yapılarak ürünün her türlü tanıtımı yapılır. Reklamlar pahalı olsa da anlaşmalı program
yapmak pahalı değildir. Saygılarımla.

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön