View Single Post
Eski 18-01-2013, 02:32   #20
YeniGine
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemal.S Mesajı Göster
Merhabalar...!

Gündem o kadar çabuk değişiyorki takip etmek çok zor. Ben şaşırıp kaldım sizleri bilemem. Gündemde olması gereken en önemli konulardan birisinin KENTSEL DÖNÜŞÜM olduğunu düşünüyorum ne dersiniz?

Saygıyla.
Sayın Cemal.S ben pek anlamam rant dedikleri olaylardan. Fakat bildiğim şudur ki Kentsel Dönüşüm içimi acıtır. Kentsel Dönüşüm; derimki sefertasları, taş yığınları, yeşil alanların yok olması, ağaçların katledilmesi, hava akımlarının, güneşin katlidelmesi, rüzgârın katledilmesi... Adına Kentsel dönüşüm demişler: Dere yataklarında, ormanlık alanlarda kurdukları sefertasları, beton yığınları. Vermişler 2-3 kişinin eline al senin olsun yap kentsel dönüşüm. Görüntüler hem içimi acıtır, hem de korkutur beni. Gördükçe 'Yazık yazık çok yazık, şu çirkinliğe bakar mısınız, beton ormanları' derim bir metrobüste bile olsam yüksek sesle.
Bu gece haberlerde duydum memur kamplarını da kapatacaklarmış. Yaparlar artık onların yerlerine de sefertası otellerini. Sonra da reklamlarda derler 'Bakın işte inşaatlarımızın yüzde 80'i yeşillik alanlarla dolu.' Sen yok et CAnım yeşil alanları ondan sonra balkonlarında yetişeceğini sandığın 2-3 bitkiyi yeşil alan, bahçelerinde yapacağın peyzaj diye iki üç suni görüntüyü sat millete.'
Hem hiç sevmiyorum onları, hem de çok üzülüyorum çok.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön