View Single Post
Eski 16-01-2013, 17:31   #17
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yamadorian Mesajı Göster
Selamlar nebariyi görebileceğimiz bir fotoğraf çekebilir misiniz.Neden merak ediyorum? Görünmese de nebarinin güzel olduğunu gövdenin toprağa yakınlaşan bölümünden anlıyoruz. Bu aday için alternatif olarak tek gövdeli bir stil düşünecek olursak hangi gövdenin daha uygun olabileceği üzerine konuşmak için nebariyi görmek istedim.Son fotoğrafa göre sağda kalan gövde de diğerine göre biraz daha potansiyel var gibi.Siz ne dersiniz?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisan Mesajı Göster
Sayın yamadorian düşündüğü görsel form üzerinden giderek bir çizim yaptım.
Ama önce adayı ters cevirdim.
Hareket olan gövdeyi bıraktım.Diğer gövdeyi ölü dal görseli ile düzenledim.
Ortaya aşağıda ki gibi bir tasarım çıktı.
Tabi bu sadece bir çizim.
Eklenti 362070


Sn yamadorian ve bonsaisan,

Evet aşağıda güzel bir nebari gizli, ancak zaten birkaç haftaya eğitim saksısına alacağım için şimdilik nebariyi görmek amacıyla kökleri rahatsız etmek istemedim.

Diğer hususa gelince; bu konuda haklısınız, eğer gövdelerden birinden vazgeçmem gerekirse bu kesinlikle sizin işaret ettiğiniz hareketsiz olan düz gövde olacaktır. Ancak şu anki düşüncem düz şekilde yükselen dalı kısaltarak ikiz gövdeye gitmek çünkü alıç bonsailerinde ikiz gövde daha az rastlanan bir tarz.

Geriye sadece (Ali beyin yukarıdaki mesajda söylediği gibi) gövdelerin kalınlığının yaklaşık aynı olması kalıyor ki kısaltacağım gövdeyi oyma çalışmalarıyla biraz daha incelterek bu sorunun üstesinden gelmeyi düşünüyorum. Ama bu nihai kararım değil yine de.

Birkaç hafta içinde nebarinin daha net görülebileceği yeni saksısında fotoğraflarım

Yorum ve önerileriniz için çok teşekkürler.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön