View Single Post
Eski 16-01-2013, 10:29   #762
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay Mesajı Göster
cilek icerikli yatak hazirlayan var mi acaba? soyle osmali cilekli, hodanli, fasulyeli ya da baklali. kardeslermis ama hic gorsel bulamadim. hep sadece cilek ekili yataklar var. ustalar bu sene denese de biz de takip etsek...
İki yatağın birer kenarına birer sıra çilek dikmiştim, diğer sıralarında da mevsimlik sebzeler vardı. Bu sene bütün çilekleri söktüm çünkü ben bir avuç çilek topladıysam iki avucunu sümüklü böceklere verdiğimi fark ettim. Sümüklü böcek bahçemde zaten var ama adaların etrafındaki tahtalar ve içindeki yumuşak toprak onların üreme ve barınmaları için çok uygun oldu galiba, yiyecekler de adalarda bol miktarda, ekmek elden, su gölden geçiniyorlar. Bira işe yaradı ama sık sık yenileyemediğim için hızlarına yetişemedim.

Çileklerin bir kısmını yine adanın yanına ama iyice yükseltilmiş bir bölmeye diktim, bölme için adanın bir kenarına paralel bir ahşap daha kullandım, arada 10-15 boşluk bıraktım ve tepeleme toprak doldurdum. Eskisinde toprak, ahşap seviysinden aşağıdaydı ve çilekler yere değiyordu. Şimdi yaprak ve çilekler saksıya dikili gibi toprağa değmeden kenardan sarkabilir diye düşünüyorum.

Yer değiştirdiğim çileklerin çoğu kurudu, bir kısmını fesleğen saksısına dikmiştim, ya zamansız diktim ya da fesleğen ile anlaşamadılar henüz araştıramadım, tamamı öldü.

Adamda hodan da var ama yaprakları o kadar büyük oluyor ki çileklerin üzerini kapıyor, bu nedenle yanına dikmedim.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön