View Single Post
Eski 13-01-2013, 11:21   #535
yalandünya59
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2012
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 309
Sevgili ekizilaslan,

Sana katılıyorum vede nedemek istediğini gayet iyi anlıyorum, benim meslektaşlarımdanda 'topraksız tarım'ı çok merak eden var, forumu işaret ediyorum.

Giriyorlar, özellikle bu konuya herkes çok takılıyor, ve akabinde 'topraksız tarım'ın çok zor bir iş olduğunu, büyük riskler olduğunu belirtip kaçıyorlar, yani yapmak isteyen bir çok arkadaşım başlamadan pes ettiler, vazgeçtiler.

Eğer daha yalın ifadelerle, somut olarak besin formülleri anlatılsa, daha doğrusu besin kısmındaki şüpheler kalksa, bence 'topraksız tarım'ın gelişmesi müthiş hızlanacak ve insanlar hemen seralarını kurup, teknolojiye, otomasyona harcama yapacaklar.

En önemli sorun besin formüllerinin hazırlanması olduğuna kesinlikle katılıyorum.

Aklımda bir fikir var önümüzdeki hafta NK üniversitesinden Servet Varış hoca ile görüşmek üzere randevu alacağım, kendisine gelip forumumuzda çilek için şu formülü, domates için şu formülü hazırlayın gibi paylaşımlarda bulunmasını teklif edeceğim.

Ayrıca konuyu 'yani besin hazırlama' konusunu 1,5 yıldır okuyorum, ancak tam biryerlere gelincek hemen konu kaymış, yok ppm, yok EDTA, cc, ml, yani kimyaya dönmüş anlayacağın. Kimyacı bir arkadaş gösterdim bu sayfayı eksik veya yanlış şeyler var, tam olarak formül yok dedi, bende anlam verememiştim.

Bence şöyle olmalı,

Her 100 kök domates için, ana tank atıyorum 200 lt olmalı ve bu tankın içerisine şukadar potasyum, şu kadar azot, şukadar gr çinko eritip, ana tanka karıştırın gibi olmalı...

Bizde 100 kök olan bu birimi 1000 kök ve 5000 kökler için formüle edip, orantılayıp sonuca gidebiliriz.

Neyse bütün gelişmeleri paylaşacağım burada, saygılar....

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön