View Single Post
Eski 09-01-2013, 14:09   #27
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halil~58 Mesajı Göster
110 metre derinlikten suyu cekmek icin nasıl bir dalgıc motoru alabilirim 220 volt eletirigim var yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla
Sayın halil~58

kgursan bu konuyu elinden geldiğince açıklamaya çalışmıştı. Buna ilaveten bir iki küçük açıklamada da ben bulunayım.

İşin en zor tarafı tüketicinin derdini yeterince açıklamaması veya açıklayamaması durumunda ortaya çıkıyor. Siz de maalesef bu kapsama giriyorsunuz. Sorunuzda verdiğini bilgilere göre yanıt monofaze dalgıç pompa dan başka bir şey olamayacaktır.

Eğer kuyunuzun statik ve dinamik su seviyelerini, debisini, saatte veya günde çekeceğiniz su miktarını belirtirseniz, çektiğiniz suyu öncelikle bir depoda mı biriktirip dağıtım yapacağınızı, yoksa kuyudan çekip derhal kullanıma mı vereceğinizi, depodan verecekseniz depodan saatte çekeceğiniz su miktarını ve kuyu ağzı ile depo arasındaki yatayda ki mesafenin ne olduğu ve bu bağlantı için hangi ebatta boru kullandığınız gibi veriler olmadan, sorunuza sağlıklı bir yanıt vermek mümkün değil.

Vereceğiniz cevaplar ve açıklamalara göre artık, çeşitli firma ve markaların arasından monofaze dalgıç pompanın gücününü saptamak bu güçteki pompalar arasından da, yine kademe tercihi yapmak ve fiyat performans araştırma ve değerlendirmesi yapmak gerekiyor. Ancak şunu belirteyim ki 110 metreden su çekecek monofaze dalgıç pompanın ömür ve kullanım süresi maalesef uzun olmayacaktır. Eğer ticari amaç ile kullanacak iseniz, imkanınızı zorlayın ve trifaze elektirik temin etmeye çalışın ki, daha uzun ömürlü trifaze dalgıç pompaya yönelin derim.

Eğer yukarıda değindiğim türden soruların cevaplarını alabilirsek, belki ben belki de bir başka üyemiz size bu konularda daha detaylı ve sağlıklı bir öneride bulunabiliriz.

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön