Konu: Soba
View Single Post
Eski 07-01-2013, 12:15   #59
fsuzen
Ağaç Dostu
 
fsuzen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 413
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Sayın fsuzen,

Kullandığınız dedektörün markasını yazarmısınız. Madem memnunsunuz aynısından alalım kurtulalım korkudan.

Bu işin şakası yok. Ben bir gecede belki 10 defa uyandım geçen hafta sonu. Sıcak diye salonda yattı bizimkiler, havada hafif lodosa dönünce acaba baca basarda tehlikeli bir durum oluşurmu korkusuyla hep ateşi kontrol ettim.

Sayın Hosseda

Benim cihaz biraz eski . Piyasada gaz alarm dedektörü adı altında bol miktarda var.(İnternetten bile alabilirsiniz.) Ev içi kullanımı için üretilenler genellikle yanıcı gaz(doğalgaz,lpg) ve toksik (karbonmonoksit vb.)gazları algılıyor.Size gerekli olan özellikle karbonmonoksit gazını algılaması. Elektrik çok kesiliyorsa pilli olanı tercih edilebilir.Bazı tiplerinde alarm ile birlikte bir cihazı çalıştırma özelliği var.(Örneğin;Hem alarm çalıyor hemde bağladığınız bir fanın çalışmasını sağlıyor.)İşi sağlama alayım derseniz yatağın altına bir karbonmonoksit algılayan gaz dedektörü, odanızın tavanına duman (karbon dioksit) dedektörü takabilirsiniz.

Fiyatları 50 TL civarında.

Bunları boş verip işi profesyonel çözümleyen kişilere bırakabilirsiniz.

Unutulmaması gereken karbonmonoksit havadan ağır bir gazdır.Yani alarm cihazınız yatağınız altında olmalı.Mümkünse yatağınız da sobadan yukarıda olmalı.

Bence esas yapılması gereken bacaları uygun hale getirmekten geçiyor ama ne yazık ki ülkemizde baca ve baca şapkası uygulamaları önemsenmiyor.

Saygılarımla


Düzenleyen fsuzen : 07-01-2013 saat 12:16 Neden: .
fsuzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön