View Single Post
Eski 06-01-2013, 22:03   #16
ankafar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 166
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ismail 55 Mesajı Göster
sayın ankafar sisteminizde 30.000 fide ekili diye yazmışsınız ürün olarak bilgi yazılmamış dikkatimi çekti kaç ton ürün alındı bilgi verebilirmisiniz saygılarımla
İyi akşamlar,

Öncelikle şunu belirtmeliyim Ar-Ge süreci devam ediyor hala. 2010/2011 senesinde dikim eylül ayı civarında yapıldı üretim haziran sonu sonlandırıldı ilk aşama 150 metrekarelik bölümde (cam sera kuzey yönlü) bitki başına 750gram 1 kg ürün alındı tür kamorosa. Bu zamanda yükseklik dikim sıklığı ışıklandırma vs kontrolleri yapıldı Ankara Ziraat Müh. den bir hoca ile birlikte.

2011/2012 senesinde 1 dönümlük alana geçildi (sistem üzerinde bir kaç oynama ile birlikte) dikim bu zamanda kasım civarı yapıldı haziranda üretim kesildi (tür kamorosa ve sweet ann). 2 faktör burada bizi zorladı birincisi dikim için asıl çalıştığımız firmadan fide bulamayıp başka firmadan fide almak zorunda kaldık bunun neticesinde olduğuna inandığımız şekilde trips ile mücadele etmek zorunda kaldık ne yazık ki bu üretimi bir zamandan sonra baltaladı. toplam üretimimiz geçtiğimiz sene 10 ton civarında kaldı ne yazık ki

2012/2013 senesinde üretim devam etmekte dikim eylül başı gibi yapıldı bu sene zaman olarak güzel gitmemize rağmen tür olarak yalnızca sweet ann bulabildik (kişisel olarak pek beğenmediğim bir tür) umarım bu sene üretim daha güzel olacaktır.

Birde şunu belirtmek gerekli bizler Ankarada üretim yapıyoruz özellikle geçtiğimiz sene ışıklanma ve sıcaklık pek insancıl değildi. Bu sene sonunda yahut ondan sonra ki senelerde akdeniz iklimi olan yere geçmek durumundayız. Miktar olarak düzgün bir üretim süreci (eylül başı dikim haziran başı üretimi durdurmak) sıcaklığın 10 derece en azda tutulması ve ilaçlamanın düzgün ayarlanması ile bitki başına 750 gram-1.2 kg arası ürün alınır. Bilimsel makaleler ortalaması yakın sistemde yaklaşık 1.1 kg (bknz: Fumiomi Takeda). Yine de Ankara da üretimin olması gerekene göre düşük olmasına rağmen pazarlama daha yüksek olmakta malum.

ankafar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön