View Single Post
Eski 04-01-2013, 23:56   #14
Halil Balaban
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
Sevgili Ayazkentli'nin bahsettiği
Denizbank, Şekerbank, HSBC, köylümüzü borçlandırıp, maddi varlığını ipotek altına almakla görevli misyon bankaları olarak ülkemize gelmişlerdir. Bu şekilde topraklarımızı parsel parsel ele geçirmektedirler.
Zaten bütün bankaların çalışması bu yöntemledir diyebilirsiniz. Ancak bu üç banka başta olmak üzere bazı bankalar bu iş için Türkiye'deler. Diğer gelirleri ekstradır.
Peki kabahat onlarda mı? Tabi ki değil. Onlar görevini yapıcak, bizim kendimizi korumamız gerekir. Bakın Ziraat Bankası
Yunanistanda şube açmak istiyor. Ama batmış, bitmiş Yunanistan bizim bir şube açmamıza izin vermiyor. Biz bu batmış Yunanistan'ın ülkemizde iki banka almasına göz yumuyoruz. Neden? Çünkü tarımın yok edilmesi borçlanmamızı arttırmış ve sürekli hale getirmiştir. Borçlu olunca da ne emredilirse, paşa paşa isteneni yapıyoruz.
İpotek konusu çok büyük bir yaradır. Köylü zorla borçlandırılarak ipoteğe bağlamıştır. Kefilsiz borç vermezler. Böylece mütesessil kefalet yoluyla bütün köy halkı birbirine kefil edilerek icraya verilmiştir. Her hanenin en az 4-5 icrası vardır. Bu yolla topraklarımız parsel parsel el değiştirip yabancıların eline geçmektedir.
Devamı var.

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön