View Single Post
Eski 01-01-2013, 15:20   #4
hasan_ka
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2010
Şehir: denizli
Mesajlar: 114
Merhaba arkadaşlar herkese iyi yıllar. 2013'e de sorularla başlayalım
Yarından sonra Allah nasip ederse çukurları açtırıp ceviz fidan dikim harçlarını hazırlamaya başlayacağız. Geçen gün tarlaya gittiğimde ahır gübresinin üzerine böcek ilacı atarken yeşil küf gibi oluşumlar farkettim. Özellikle tesek gibi olan gübrelerin üzerinde yeşillenmeler mevcut, sanki kaplama yapılmış gibi görünüyordu. Forumda enzim konusundan okuduğum kadarıyla yeşil küfler zararlı, beyaz küfler faydalıydı.

Gübrelerin üzerinde oluşan bu yeşillenme sizce fidanları olumsuz etkiler mi ? Acaba Gübreyi bekletip seneye mi kullansam ? Gübreyi aldığım kişi gübreleri ahırın altından temizlemiş, bolca saman var gübrelerde. Aldığımda yanmış diyordu ama yeşillenmeyi görünce size danışmak istedim.

Bir diğer sorum da kükürt miktarıyla ilgili olacak. Fidan çukurlarını lastik tekerli kepçe ile 3 kepçe açtıracağım. 1 kepçe alıp çukurun sağına, 1 kepçe alıp çukurun soluna aldıracağım. 3. kepçeyi de aldırıp tekrar çukura bıraktıracağım. Bu büyüklükteki çukur için 1 kg kükürt (ph değeri 8) 1 kg leonardit , 300er gr TSP ve potasyum sülfat ideal mi ? Miktarlar sizce nasıl olmalı ?
Bir de bahsettiğim gübreyi kullanmamda sakınca yoksa 3 4 kürek kullansam yeterli gelir mi ? Tekrardan mutlu yıllar arkadaşlar.

hasan_ka Çevrimdışı   Başa Dön