View Single Post
Eski 30-12-2012, 19:15   #8
SAGEN
Ağaç Dostu
 
SAGEN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2011
Şehir: Üsküdar/İSTANBUL
Mesajlar: 499
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi B.Unver Mesajı Göster
The Orchid Doctor un youtube üzerinde bütün videolarını izlemiştim.İlginç bir adam.Çok beğenirim.

Elbette orkide doğal ortamında yağmur alıyor.Ama gözden kaçırmamanız gereken subtropikal olan cattlerin, tropikal olan diğer türlerin hangi mevsim de yağmur aldığı.Yağmurun günün hangi zamanında yoğun yağdığı.Doğal ortamında güçlü havalandırması ve en önemlisi yıl boyu ortalama sıcaklığın ne olduğu gibi zincirleme verileri iyi irdelemek gerekir.

Çünkü siz Canada'da kışın açan bir catt i Florida da yıl boyu sıcaklık ortalamasının 20 C lerde olan bir yerdeki gibi bakamazsınız.Dolayısı ile yağmurlama sulamayı da kışın soğuk yerlerde çiçeğe veya goncaya hatta zarf halinde ise birikim yapacak olan diplerinde kurutma ortamı olmazsa o zarf çürür, çiçekte arazlar olabilir ve çiçeği ya görmeniz hayal olurya da bozuk renkli çiçekleriniz olabilir.

Bundan dolayı kışın açan cattler için bu konuda dikkatli olunmasını tecrübeli bakıcılar önerir.Ben dikkate alıyorum.

Bundan dolayıdır ki Floridadaki iklim şartları İstanbuldakine uymayabilir.Onun için de dikkatli olmak gerekir.

Bu arada işlerimden dolayı bayağıdır giremediğim forumda herkeze tekrar selamlar.
Sayın Bora ÜNVER;

Öncelikle sizi uzun zamandır göremiyordum. Ve birşeylerden dolayı artık foruma girmediğinizi düşünmeye başlamıştım. Dönmenize kendi adıma çok sevindiğimi belirtmek isterim. Tekrar hoşgeldiniz, merhabalar.
Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Tabikide iklim koşulları bölgelere göre değişik olduğundan sulamaya çok dikkat etmek gerekmekte ve ıslak bırakmamalıyız. Benim sadece söylemek istediğim, bazı insanlar ısrarla çiçeklere su değmemesi konusunda ısrarcı. Ben bunun üzerine o yazımı yazdım. Yine söylüyorum yazdıklarımın arkasındayım. Çiçeklere de aşırıya kaçmamak koşulu ile su deymesinin zararı olmaz. Ancak uygun koşulları sağlayabiliyorsak ve bunlara özen gösteriyorsak.

SAYGILARIMLA.

SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön