View Single Post
Eski 30-12-2012, 14:22   #36
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Bana yazılmamış ama benim yazdığım bir şey üzerine Halil beye yazılıp kızım sana söylüyorum misali yapılmış. Ne zeytin ağaçları umurunda ne de kabuklu bit. Duymuş bir kere kışlık yağ yeşil aksamda kullanılmaz diye, ben de Sn.Merkal'a kullanın demişim ya. Fırsattır demiş.

Böyle fırsattır dediği başka şeyler de olmuştu geçmişte Ama, aklına gelmemiş bordo bulamacı kabuklu bitin kabuğunu nasıl eritiyor diye sormak, veya düşünmemiş bile toprağa kaplanmış bakır sülfatın (toprağa etkisini bir kenera bırakalım) daldaki, yapraktaki böcek ile ne alakası var diye. Hatta, anne sütüne bile geçen sentetik toksik bir madde olan deltamethrin'nin, zeytinde ve turunçgilde ruhsatlı olmamasını bir kenara bırakalım, nasıl bir ubyi doğal tarım önerisi olduğunu dahi sormamış
Yüz kere söyledim. Kaynaklarıyla beraber literatürde kışlık yağ, kışın uygulanan mineral yağ anlamındır diye. Bu da aklınca "fırsat" değerlendirmeye çalışıyor. Neymiş, halk arasında sarı ilaç imiş, içinde DNOC varmış. Bir yandan hiç bir zehirli insektisit kullanma derken DNOC kullanımını bırak zeytini, kuru dal ağaçlarda önerebilirmişim gibi. Birkaç ilaç satıcısı dnoc içerikli insektisitlerine kışlık yağ adını vermiş ya onu kullanmaya çalışıyor. Aynı satıcıların bunlara aynı zamanda vintervaş demelerinin de önemi yok.

Derdi başka, bunun s nokta noktadan başlayıp, dağda yaşıyoruz diye topaloğluna selam söyle, işteyken mail bakmış, dört sene önce bilmediği anlamadığı bir şey için yazılmış mesaj vb.vb. böyle bir sürü değersiz ve nefretlik incisi mevcut 2-3 mesajda hem gözleyerek hem de toplarladığım literatüre (ki, bu kadar bir araya getirilmişine sık rastlanmaz kanımca) "neredeyse zeytinde kışlık yağ kullanılır'ı bitlerin kıcına pet bağlayıp" diyecek kadar da küçük.

Kabuklu bit ve zeytin konusunda endişeli ve samimi biri bu konuda soru soracak olsaydı, önce toprağa kaplanan bordo bulamacını sorardı, sonra diyelim ki kışlık yağ olarak dnoc insektisitini biliyor, dnoc'un yeşil aksama etkisini sorardı. Konunun anlaşılmasına yardımcı olacak aynı literatür taramasını toparlayıp koyardım ne ki, gereksizlikler olmadan.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön