View Single Post
Eski 30-12-2012, 12:14   #34
jeozuu
Ağaç Dostu
 
jeozuu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2011
Şehir: Salalah-Umman
Mesajlar: 292
Merhaba,
Biraz fazla hijyen kaygısı hayvan düşmanlığına dönüşmeye başladı. Bir çok insan pis olduklarını düşündüğü için hayvanlardan uzak duruyor, daha da ötesi onlara karşı kayıtsız kalıyor. Parklarda çok şahit oldum, çocuk yanına yaklaşan kediyi sevmeye çalışıyor ancak ebeveyni aman pis, tü, kaka diyerek çekiyor çocuğunu. Anneannemin evine kedisi sürekli girer çıkardı, mahallede herkesin de aynı şekilde kedisi vardı, evleri de gayet temizdi, herhangi bi sağlık problemi yaşayan falan da olmadı. Şimdilerde ne kadar abarttık hijyen olayını. O nedenle çocuklarda alerji vakaları çok fazla, çünkü bağışıklık sistemi gördüğü en ufak bir tozu bile düşman olarak algılıyor.
Dünyanın tek sahibi insanlar değil. Diğer canlıların yaşam alanlarına girdik, her yeri talan ettik. Şimdi de onların aşırı çoğaldığını ve bir çuvala doldurulup derelere bile atılmalarının normal olduğunu okuyorum. Aklım almıyor. Bir çok hayvan türünün insan faktörü nedeniyle yok olduğunu biliyoruz. İnsanlar yüzünden nesli tükenen bitkiler dahi var. Hiç bir hayvan türü dünya üzerinde insan populasyonunu kıyıma uğratacak derecede zarar vermiş midir? Aborjinleri bile yer yüzünden silen yine bir başka insan ırkıdır. Evinize alırsınız veya almazsınız, seversiniz veya sevmezsiniz ama çok fazla çoğalırlarsa öldürürüz diyemezsiniz.
Annemler 5 kardeş ve beşi de evde kedi ile doğup büyümüşler, hiç bir problem de oluşmamış. Ben de çocuğumu, çocuğum gibi bakıp büyüttüğüm kedimle beraber büyüteceğim...


Düzenleyen jeozuu : 30-12-2012 saat 18:01
jeozuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön