Konu: Kanser
View Single Post
Eski 29-12-2012, 14:35   #340
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux Mesajı Göster
Peki biz nasil yasayacagiz ?
İlk adımlardan biri ''likopen'' zengini sebze ve meyveleri düzenli alarak kanımızdaki ''likopen serum düzeyini'' yüksek tutarak bazı kanser oluşumlarını frenleyebilir hatta engelleyebiliriz..
Özellikle prostat kanserli hastalarda likopen serum düzeyi düşük çıkmıştır..Likopen eşsiz bir koruyucudur..
Çiğ domates yerine pişmiş domatesi, salçayı, domates püresini, ketçapı tercih etmeliyiz..Karpuz, vişne, çilek, güzzeytini iyi bir likopen kaynağıdır..Eğer herhangibir hastalık nedeniyle ilaç kullanmıyorsanız, kış aylarında pembe greyfurt tüketimini alışkanlık haline getiriniz..
Yalnız bu hususta bir noktaya dikkatinizi çekeyim; ''lkopen'' suda ermez, yağda erir, vücudunuzun likopeni alması için bu gıdaları alırken aynı zamanda bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağını almayı ihmal etmeyiniz..

Bakın, altta çok değerli bilimsel bir kaynak var, orada ''likopen ve diğer karatonoidler, sağlıklı prostat hücreleri arasında iletişimi arttırmak suretiyle tümör büyümesini durdururlar.Bir diğer ve en çok onaylanan teori ise likopenin antioksidan etkisidir.Likopen DNA hasarı ve kanserin sebep olduğu terörize edilmiş serbest oksijen radikalleri için çöpçü gibi çalışır.Likopen prostat hücrelerinde yüksek miktarda bulunur'' diye yazmaktadır..
Aynı durum pankreas için de geçerlidir..

https://docs.google.com/viewer?a=v&q...nCImy7jAZ4L6Ug

Likopen, sigara içen kişilerin DNA kırılmalarını önlemesi açısından da çok önemlidir..Likopenin önemini daha iyi anlamak istiyorsanız aşağıdaki ciddi kaynakları okuyun derim:

https://docs.google.com/viewer?a=v&q..._Bp-gBrHvOfdrw

http://www.turkurolojiseminerleri.co.../6/177-182.pdf

http://www.xing.com/net/kanserim/bul...kopen-29965170

https://docs.google.com/viewer?a=v&q...rgctL68UV4cglA

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön