View Single Post
Eski 29-12-2012, 02:31   #25
Lilium
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster

Uzun lafın kısası, zeytin ve turunçgillerde özel olarak Kaliforniya Kırımızı Kabuklu biti, genel olarak sert kabuklu bitlerde esas mücadele aracı, herkesin hakkını teslim ettiği üzere biyolojik, doğal düşmanlara havale edilmiş durumda. Yetiştiricilerin yapması gereken iyi gözlemci olmak, doğal düşmanları koruyup kollamak. Çok gerekiyorsa, sonunda doğal düşmanları hakim kılacak şekilde mineral yağlardan yararlanmak.
Zeytine Kışlık yağ atılır gibi bir ibare hiç bir yerde göremedim. bir sürü raporlar makaleler yazıp kelime kalabalığı yapmanıza gerek yok, herkesin bildiği halk arasında bildiği kışlık yağ (sarı ilaç) zeytine atılır mı? atılmaz mı? Bunu iki cümleyle söylemek bu kadar zor mu?

Burada şu yazılmış

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Şimdilik (mevsim itibaryla) bordo bulamacı, takiben kışlık yağ uygulaması öneriyorum
Bende şunu demişim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Halil bey zeytinde kışlık yağ kullanılmaz, daha doğrusu yaprağını dökmeyen bitkilerde kışlık yağ kullanılmaz.
Kullananlar tecrübelerini de paylaşırsalar seviniriz.
Hazmedemediğiniz konu ne? derdiniz ne? anlamış değilim.

Burada da kışlık yağdan bahsedilmiyor, bakınız ne denmiş

"Zeytin Kara Koşnili için mücadele edilir.% 70 EM yazlık mineral yağ kullanılır."

Sizin vermiş olduğunuz göstermiş olduğunuz linklerde raporlarda makalelerde nerede" zeytinde kışlık yağ kullanınır" diye bir yazı var gösterebilirmisiniz, % 70 EM yazlık mineral yağ başka bir şey, kışlık yağ başka bir şeyi ifade ettiğini bilmediğinizi sanmıyorum.

Biliyorsunuz da bu hazımsızlığınız ne onu anlayamıyorum..

Benim kimseyle alıp veremeyeceğim bir şey olamaz bu siteyede birileriyle kavga yapmak için yazmıyorum bildiğimizi anlatmaya bilmediğimizi öğrenmeye paylaşıma açık gönüllü arkadaşlarla paylaşımda bulunmak için buradayız, 130 bin üyesi olan bir sitede hemen hemen kimse birbirini tanımadan özveriyle paylaşımda bulunması beni siteye bağlayan taraf ve onun için buradayım.

Kimseye benim dediğim doğruduru anlatmak için sayfalar dolusu yazmaya gerekte görmüyorum fikrimi söylerim doğru bulur inanırsın yanlış bulur inanmazsın, yeter ki her şey uslup ve saygı çerçevesinde olsun, Kin nefret tohumları ekmeden.
Sonuçta sanal bir ortamda yazışmalar yapıyoruz bu yazışmalarla güzel arkadaşlıklar güzel dostluklarda çıkabiliyor, anlaşamadığımız arkadaşlarda oluyor ama bunu kine nefrete küfüre getirmenin ne alemi var kime bir yararı var, geçmişte bunlarda yaşandı görüldü kime ne faydası oldu, kötü söz sahibine aittir cümlesinden kendime ait olanını alıyorum gerisini de size bırakıyorum meyvelitepe, Site sizindir siz seyrinize devam edebilirsiniz, ben aynı filmi iki defa seyretmem...

Bu size son mesajımdır meyvelitepe...

Hayatınızda başarılar sağlıklı mutlu bir yaşam dilerim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön