View Single Post
Eski 28-12-2012, 08:48   #31
gülenmelek
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Dedelerimizin zamanında kanser mi vardı, diyecektim ki... (Çünkü onlar da bu tür şeyleri yemiştir)
Çok çok daha önceden kanserin bilindiğini öğrendim.
Alıntı:
Tıp Tarihinde Kanser
Malign tümörlerle ilgili tanımlara ilk olarak Mısır papirüsleri, Babil çivi yazısı tabletleri ve eski Hint yazmalarında rastlanılmaktadır. Ebers Papirüsünde (M.Ö. 15. yüzyıl), tümör tedavisinin öldürücü olabileceği belirtilmektedir. Antik döneme ait Yunan tıbbi kayıtlarında ve Galen'in çalışmalarında ise birçok kanser olgusuna rastlanmakla birlikte, bunların ne tür tümörler olduğuna karar vermek çoğu kez olanaksızdır.
Aslında zor ve karışık bir konu. Sayın pria verdiğiniz örneklerle hep kanser'e değiniyorsunuz ama ben en sağlıklı şekilde yaşıyorum diyenimiz var mı acaba ? Bildiğimiz mangal...Onun da kanserojen olduğunu biliyoruz. Peki mangal yapıp da yemeyen var mı? Bunu yazmamdaki amaç küflü peyniri aklamak değil. Bir şekilde alışkanlıklarımız devam ediyor galiba.

Mesela yoğurt; marketten alıyoruz, uzun süre dayanıyor, ama sağlıksız. Sütçüden süt alsak o da sağlıksız. E inek besleme şansımız var mı ? Yok tabi ki. Hoş, hayvan yemlerinde de ne olduğu biliniyor mu ki ?

Kayınpederim; 80'ine (sağlıklı ömrü olsun) yaklaşıyor. Maşallah turp gibi. Eklem ağrıları dışında şimdiye kadar şikayetini görmedim, duymadım. Durduğu yerde köpüren ekşi yoğurdu (ama doğal) yediğini de bilirim, küflü peyniri yediğini de.

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön