Sayın
pria, verdiğiniz bu kadar kaynak ve bilgiden sonra hakkıma düşen 1-1,5 kg'cık peyniri de (tadı gayet güzel olsa da) yemeyivereyim o zaman

Hoş, 18 yıllık evliliğimde 5-6 kere denk gelmiş olsam da bu şekildeki peynire, bundan sonra

!
Sayın
Tura, eskiden eşimin köyünde de toprak küplere yapılırmış bu peynirler. Ama artık kimse kullanmıyor küpleri. Zannedersem taşıma sırasında çok dikkat istediği içindir. Köyde yapılıp buraya geldiği için yolculuk sırasında kırılma, çatlama olabiliyormuş küplerde.
Aslında dediğim gibi her sene karşılaşmıyoruz bu olayla. Benim tahminim de, peynirler iyice bastırılarak bidona yerleştirilmezse kalan hava küflenmeye neden olabiliyor. Bir kere denk gelmiştim bidona bastırma işlemine ve gerçekten zordu. Belki saatlerce sürmedi ama gerçekten çok kuvvet istiyor. Ve sözünüzü dinleyeceğim, yemeyeceğim
Sayın
xenkebikec, dolapta nasıl muhafaza ediyorsunuz ? Yani küflenme az da olsa bizde de oluyor ama bahsettiğiniz gibi tüm yüzeye yayılmıyor. Ben streç filme sarıyor, öyle bekletiyorum dolapta.