View Single Post
Eski 27-12-2012, 15:45   #22
gülenmelek
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Sayın pria, verdiğiniz bu kadar kaynak ve bilgiden sonra hakkıma düşen 1-1,5 kg'cık peyniri de (tadı gayet güzel olsa da) yemeyivereyim o zaman Hoş, 18 yıllık evliliğimde 5-6 kere denk gelmiş olsam da bu şekildeki peynire, bundan sonra !

Sayın Tura, eskiden eşimin köyünde de toprak küplere yapılırmış bu peynirler. Ama artık kimse kullanmıyor küpleri. Zannedersem taşıma sırasında çok dikkat istediği içindir. Köyde yapılıp buraya geldiği için yolculuk sırasında kırılma, çatlama olabiliyormuş küplerde.

Aslında dediğim gibi her sene karşılaşmıyoruz bu olayla. Benim tahminim de, peynirler iyice bastırılarak bidona yerleştirilmezse kalan hava küflenmeye neden olabiliyor. Bir kere denk gelmiştim bidona bastırma işlemine ve gerçekten zordu. Belki saatlerce sürmedi ama gerçekten çok kuvvet istiyor. Ve sözünüzü dinleyeceğim, yemeyeceğim

Sayın xenkebikec, dolapta nasıl muhafaza ediyorsunuz ? Yani küflenme az da olsa bizde de oluyor ama bahsettiğiniz gibi tüm yüzeye yayılmıyor. Ben streç filme sarıyor, öyle bekletiyorum dolapta.

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön