Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syuksek
Eklenti 357548
Ben küfünü sıyırıp tadına baktım, benim için çok keskin ve acıydı..
|
...Küflü peynir, özel olarak küflendirilmiş bir peynirdir. Rokfor ve Kamambert peynirleri bu şekilde elde edilir.
...Ancak rokfor peynirindeki miktarı çok düşüktür ve
tehlikeli olması için aşırı miktarda ve sürekli rokfor peyniri tüketimi gereklidir.
... çok yanlış olarak
küflenmiş bölüm ince bir tabaka halinde kesilerek atılmakta, geri kalan kısım tüketilmektedir. Bu uygulamalar son derecede yanlış olup, zehirlenme riski her zaman vardır.
...aflatoksinli gıdanın tüketiminden hemen sonra ishal, karın ağrısı, baş dönmesi
vb. bir semptom görülmez ama
sonuç bilindiği gibi kanserdir
Gıda Bilimi :: Topic: Küflü Peynir ve Küflenmiş Peynir (1/1)
...Peynirde küf, amonyak, yemimsi, sabunumsu ve mayamsı gibi kokular hissedilmemelidir. İdeal bir peynirin tadı
ekşi, keskin, yakıcı, acı, metalik, mayamsı ve çok tuzlu olmamalıdır.
Milliyet - İyi bir peynir nasıl anlaşılır?
Ayrıca, peynirlerin depolama, saklama koşulları çok önemlidir..Uygun - steril olmayan koşullarda faydalı küflerle birlikte zararlı bakterilerde üremiş olabilir..
Küflü peynirleri ne kadar severseniz sevin, en güvenilir çeşitlerini dahi sürekli yememek gerekir..
Dikkat:
http://yenisafak.com.tr/saglik/?t=20.02.2010&i=241532