View Single Post
Eski 27-12-2012, 10:37   #18
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syuksek Mesajı Göster
Eklenti 357548

Ben küfünü sıyırıp tadına baktım, benim için çok keskin ve acıydı..
...Küflü peynir, özel olarak küflendirilmiş bir peynirdir. Rokfor ve Kamambert peynirleri bu şekilde elde edilir.
...Ancak rokfor peynirindeki miktarı çok düşüktür ve tehlikeli olması için aşırı miktarda ve sürekli rokfor peyniri tüketimi gereklidir.
... çok yanlış olarak küflenmiş bölüm ince bir tabaka halinde kesilerek atılmakta, geri kalan kısım tüketilmektedir. Bu uygulamalar son derecede yanlış olup, zehirlenme riski her zaman vardır.
...aflatoksinli gıdanın tüketiminden hemen sonra ishal, karın ağrısı, baş dönmesi vb. bir semptom görülmez ama sonuç bilindiği gibi kanserdir

Gıda Bilimi :: Topic: Küflü Peynir ve Küflenmiş Peynir (1/1)

...Peynirde küf, amonyak, yemimsi, sabunumsu ve mayamsı gibi kokular hissedilmemelidir. İdeal bir peynirin tadı ekşi, keskin, yakıcı, acı, metalik, mayamsı ve çok tuzlu olmamalıdır.
Milliyet - İyi bir peynir nasıl anlaşılır?

Ayrıca, peynirlerin depolama, saklama koşulları çok önemlidir..Uygun - steril olmayan koşullarda faydalı küflerle birlikte zararlı bakterilerde üremiş olabilir..
Küflü peynirleri ne kadar severseniz sevin, en güvenilir çeşitlerini dahi sürekli yememek gerekir..

Dikkat:
http://yenisafak.com.tr/saglik/?t=20.02.2010&i=241532

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön