View Single Post
Eski 26-12-2012, 13:18   #24
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güzin Çakar Mesajı Göster
Ben size yazıldığını, adınızın geçtiği mesajlarda hemen anlamıştım, iz sürmeme gerek kalmamıştı. Hangi sayfalarda okuduğumu da hatırlamıyorum ki duruyorlar mı diye baksam. Gerçek adımı kullanmayın şeklinde bir uyarınız da olmamıştı. Önemli olan adı yazılan kişinin rahatsız olup olmaması değil mi?

Birbirinizi tanıyan 3-5 kişi olarak kendi aranızda yazıştığınız konularda tabii gerçek adı yazınca, hangi kullanıcıya ait olduğunu bilirsiniz.

Diyelim bir gün Led ışıklandırmalı bitki yetiştirme kabini yapmak istediniz (Konu rastgele seçilmiştir) Okuyorsunuz, tam da kritik bir noktaya geldiniz. Biri yazmış "Ercüment Abi, dediğin gibi yaptım olmadı, Hulki Abinin dediği doğru... Böyle yapınca başarı garanti!"

Zurnanın zırt dediği yer burası Kullanıcı adı Ercüment ve Hulki olan yok ki, gidip kimin yazısını okuyacak ve karşılaştırma yapacaksın...

Ne yapacağız, forumun şuralarında gerçek ad, şuralarında kullanıcı adı kullanalım mı diyeceğiz?

Üyelerden gerçek adının kullanılmasından rahatsız olup olmadıklarına dair beyan mı isteyeceğiz? Orta yerde bunu dile getirmek istemeyenlerin, özel mesajla ilettiği şikayetleri üzerine, gidip mesajlarda isim değiştirmek gibi bir görevim daha mı olacak?

Adımın kullanılmasını istesem gerçek adımla foruma üye olurdum. Nerede yazıldığından sizin bile haberiniz olmayan adımı kullanmalarını nasıl görüp itiraz edeceğim?

Forumlarda bir kullanıcı adı, başka üye tarafından kullanılamaz, yani her isim tektir. Oysa gerçek yaşamda çeverenizde bir epey Ayşe, mehmet vardır. Siz mesajlarınızda Ayşe Abla deyip durdukça, hangi Ayşe'den söz edildiğini nasıl anlayacağız? Malum forumda da aynı adlı çok kişi olabilir.

Olay dönüp dolaşıp, "Tüm bunları boşverin, bizim canımız böyle seslenmek istiyor, var olan ve çıkma ihtimali bulunan sorunlar umurumuzda değil" noktasına geliyor.

Yanılıyorsam, "Gerçek adıyla seslenip, sevgi yumağı olalım" dışında gerekçeleriniz varsa, duymak isterim

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön