View Single Post
Eski 24-12-2012, 00:06   #5
Tohumcu Nılgun
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-11-2012
Şehir: Brùksel / BELCiKA + AFYONKARAHiSAR.
Mesajlar: 1,118
Joseph's Coat (Yusuf Hirkasi)

Sayin Ben fakir, bu bitkiyi henuz yetistirmedim fakat bulundugum ulkede parklarda ve evlerin bahcelerinde gozlemlemekteyim. Bu sonbahar tohumlarindan aldim, kismetse bahara kendim yetistirecegim. Bu bitkiyi ilk gordugumden bu yana surekli arastirip, sorusturuyorum. Neredeyse yetistirmis kadar oldum.

1. Sorunuzun cevabi: Yenen kismi taze yapraklari ve taze govdesi. Ilk yapraklari yesil, son yapraklari renkli olan bitki, cok buyudugunde govde ve yapraklarda biraz kartlasma oluyor. Ayni bildigimiz ispanak gibi zaten bu bitkide ayni aileden.

2.Sorunuzun cevabi: Ekilmesi icin illaki topragi islemeye gerek yok, cok arsiz her toprakta yetisebilen ve susuzlugada cok dayanikli bir bitki. Bazi ulkelerde yabani olarakta yetisiyormus.Duyduguma gore Turkiye'de Istanbul'da sadece yagmur suyu ile bile yetistiriliyormus. Fotografi Bruksel'de bir botanik parkta cekmistim, bitkinin yanindaki cayir goruntusu baska bir sus bitkisine ait (Pennisetum Alopecuroides). O bitki hakkindada Bahce Sus Bitkileri bolumunde Konu acmistim isterseniz o bitkinin daha net fotografini gorebilirsiniz.

3.Sorunuzun cevabi: Baharin istenilen ayda tohumlarini fazla derine atmadan ekimi yapiliyor. Bitki ozel bir bakim gerektirmiyor. Yagan yagmur sulariyla fakir topraklarda bile yetisebiliyor. Birdahaki seneye isterseniz ekmeyin arsiz oldugu icin dusen tohumlarindan mutlaka tekrar canlaniyor.
Saygilar...


Düzenleyen Tohumcu Nılgun : 03-02-2013 saat 02:51
Tohumcu Nılgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön