Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhisarlı
Binlerce dönüm merada doğal halinde şevketi bostan bulunur.
Eklenti 356754
Kazma yardımı ile yan tarafından 30 cm kadar kazılır .Kök kısmı mümkün olduğu kadar uzun çıkarılabilmesi için.
Eklenti 356755
Kökün atına gelecek şekilde kazma saplanır.
Eklenti 356756
Kazma, kaldıraç gibi kullanılarak şevketi bostan çıkarılır.
Eklenti 356757
Fazlasına gerek yok yeterince toplanmıştır.
Eklenti 356758
|
Sayın Akhisarlı,
Kazdığınız şevketler sanıyorum çok yıllık. Bu sonbaharda çimlenenler değil, daha önceki yıllardan kalma. Aynı yerde bu sonbaharda çimlenenler vardır mutlaka. Şubat-mart ayında onlardan kazıp yemenizi öneririm. Onların kök kısımları daha tazedir, daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Selamlar, saygılar