View Single Post
Eski 22-12-2012, 17:56   #324
bountr
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-03-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 355
Hazır satılan led sistemlerin pahalı olduğu konusunda hemfikirim, ledleri alıp kendiniz yaparsanız çok daha ucuza mal olur. Burada kimse sanırım ürettiği malı satmak için aydınlatma yapmıyor, bu bir hobidir, zevk meselesidir, yine de en ekonomik çözümü seçmek akıllıcadır.

Ben de florasanları çok fazla incelemedim ama bildiğim kadarıyla o ucuz florasanları değil de daha özel olanlarını kullanıyorlar. Eskiden bir akvaryumum vardı, içine bir kaç bitki almıştım, normal florasanlar ile fazla bir büyüme göremedim. 1-2 ay sonra internette gördüğüm özel florasanlardan aldım, philips aquawelle idi sanırım. Aynı güçte olmalarına rağmen diğer florasanla mukayese edilemeyecek bir büyüme farkettim, hatta aşırı yosunlaşma sorunu yüzünden sökmek zorunda kaldım

Bitkiler çimlenme aşamasında zaten çok fazla bir ışığa ihtiyaç duymazlar. Ayrıca her ziraat mühendisi aydınlatma konusunda ustadır diye bir şey de yok, ona bakılırsa ben de genetikçiyim. Ne led satıyorum ne de led tek alternatiftir diyorum ama konuyu buralara sürükleyen biraz da sizin tutumunuz oldu. Daha fazla tartışmaya gerek yok bence.

bountr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön