Bende 3 sene uğraştım avakadoyu çekirdekten yetiştirmeye. Geçen sene kışın çekirdeğin bir tanesini ümitsiz bir şekilde bu defada saksıya dikeyim dedim. Baharda avakado çekirdeğini tamamen unutarak saksıdaki çiçekleri ayırmaya kalkıştım. Birde ne göreyim sert bir cisim ve alttan yaklaşık 10 cm.uzunluğunda beyaz bir kök. Ben tabi çığlık çığlığa avakado çekirdeği filizlendirdim diye keyifle avakado çekirdeğini kökünü kırmadan başka bir saksıya aldım. Şimdi aynı saksıda ve fotoğraftaki halinde. Ama bahçede rüzgardan korunaklı bir yerde sabırla baharı bekliyoruz. Umarım kışı kayıpsız altlatırız.
Benim aldığım avakado yukarıdakiler gibi mor **** siyah değildi. Yeşildi ve tadı çok güzel. Özellikle közlenmiş kırmızı biberle salata yapıp haşlanmış enginarların içine koyunca muhteşem oluyor.