Kayseri'de ve sulak bölgelerde yetiştiğini, evlerde mide sorunu olmayanların suyunu sıkıp hem misafirlerine ikram edip, hemde kendilerinin tükettiğini biliyorum. İçine bir miktar şeker ilave edilerek, soğuk içilir. Çocukların, içmesinin bir sakıncası bizde yok ama yinede bir doktora sorabilirsiniz. Size şöyle açıklarsam belki daha iyi anlaşılır, misafirlerimize, vişne şurubu, limonata gibi ikram ederiz.
Sonbaharda meyve toplanıp yıkanır,su dolu bidonlara doldurulur. Kış içinde olgunlaşan meyve çıkarılıp, tül içerisine konulup sıkılır, şeker ilave edilip içilir, sade olarak içenler de var.
Satın almak için, sitenin içinde, satış yapan bölümde, gilaboru niki olan bir arkadaş var.
Geçmiş olsun, saygılar.
|