View Single Post
Eski 20-12-2012, 14:55   #301
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Sn bountr,

Konuyla ilgili daha önceki mesajları gözden geçirmiştim zaten ve bunları incelediğim yabancı kaynaklarla karşılaştırdığımda bir noktada kafam karışıyor:

Özellikle iskandinav ülkelerinde ficus cinsleri gibi tropik ağaçların bonsaisini yapanlar genelde akvaryum türü bir düzenecek içinde floresan tipi lambalar kullanıyorlar ve devamlı lumen değerleri üzerinden bilgi alışverişi yapıyorlar, yani lumen konusunu bir şekilde dikkate alıyorlar ve alan büyüdükçe lumen değerinin de artması gerektiği (hatta birçok karışık formüller verilmiş) konusuna vurgu yapılıyor.

Ancak elimdeki adeniumlar için uygun bir düzenek hazırlamada sizin verdiğiniz bilgilerden yararlanmak için çalışmalarınızı incelediğimde sizin bu konuya hiç değinmemiş olduğunuzu gördüm.

O zaman bu son yazdığınız mesaja göre konuşursak "μmol m2/s" birimini siz "lux/m2" biriminin alternatifi olarak kullanıyorsunuz gibi bir izlenime kapıldım, yanlış mıyım?

Şimdi floresan kullanacağıma göre ve bu floresanlarda da sadece watt ve lümen değeri belirtildiğine göre, birim alana sağlamam gereken aydınlatma konusunda neye göre hareket edeceğim?

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön