View Single Post
Eski 20-12-2012, 01:05   #30
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Herhangi bir koop e üye olur ve bir para verirseniz. Paranızı kolay kolay geri alamazsınız. Ancak başka bir üye bulup üyeliği ona devrederek paranızı kurtarabilirsiniz. koop genel kurullarında alınan karalar neredeyse kanun gibidir.
Bilmediğiniz koop yerine böyle bir oluşumda basit bir şirket ortağı olmak , en azından paranızı geri almak istediğinizde mahkemenin sizi haklı bulma olasılığı daha fazladır.

Birbirini çok iyi tanımayan insanların bir araya gelip koop kurması halinde kurucu ortaklar (en az 7 kişi ) başlangıçta iyi niyetli olsalar bile üye kaydını en fazla sağlıyan kişi istediği kararı genel kuruldan çıkarır. Ve istediği gibi bu işlerden istifade edebilir. Kurallarına uyan profesyonel birileri bu işlerden büyük paralar kazanır. (buna ne kadar para kazanmak denir tartışılır) Ve kanunlar karşısında da sütten çıkmış ak kaşık misali tertemiz kalabilir.

Koop çilik aslında çok güzel bir güçbirliği formüludür. Ama çok yozlaştırılmıştır. Bu gücü bir araya getiren kişiler, bu gücü kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmaya açık hale getirilmiştir. Hele ne yaparsan yap köşeyi dön zihniyeti bu kadar yaygın ise , çok iyi tanımadığınız kişilerden kurulu oluşumlardan uzak durmak gerekir. Ben tanıdığım kişilerden de olsa uzak dururum.

Niye uzak dururum; ''Tecrübe nedir ? Yenen kazıkların bileşkesidir.''

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön