View Single Post
Eski 19-12-2012, 09:21   #6
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
işte son karar

merdiven sistemi çok güzel gözüküyordu ama bitkinin güneş almasını engellediği için verim düşüklüğü vardı. ters(T) sistemi veya düz sistemi kullanmalıydık.

Perlit ucuz ve hafif bir ortamdı ama çok çabuk parçalandığı için yani fazla uzun ömürlü olmadığı için cocopeat kullanmalıydık.

camorosa bizim bölgemize uyumlu ve yola dayanıklı bir çilek çeşitiydi ama albion daha tatlıydı ve yeni bir çeşitti. albion dikmeliydik.

dikey (sosis) düzeneklerde daha çok bitki yetiştirilebiliyordu ama drenej ve bitkinin güneşlenmesiyle ilgili sorunlar nedeniyle uzak durmalıydık.

kısaca dostlar amerika zaten keşfedilmişti tekrar keşfetmeye gerek yoktu. bunları yazmamdaki neden günlerce ucuz ve kullanışlı bir sistem aradım. az alanda çok bitki yetiştirecek ve sistemi ucuza mal edecektim. bu sistemde drenaj sorunu da olmayacaktı. bulamadım malesef. japonyadaki, amerikadaki, ispanyadaki, israildeki, italyadaki sistemleri de inceledim(tabi internet üzerinden ).sonuçta dünyanın kullandığı sistemi denemeye karar verdik. ama hala zihnimde daha ucuza mal edilebileceğim sistemi bulabileceğimi düşünüyorum.siz benden önce bulursanız haber verirsiniz artık )

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön