View Single Post
Eski 18-12-2012, 20:36   #21
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koparanköyü Mesajı Göster
Doğru yazmışsınız ama ya köyde yaşamıyorsanız.!!!
Tekrar yazıyorum karşılıklı güven vede hukuken bağlayıcı bir tarafı yokmu,Bir avukat bunu aydınlatabilir,diyorum.
Hangi işi yaparsanız yapın . İşin başında duramıyorsanız , zarar edersiniz. 40 sene ticaret yaptım . Ekonomistim. Bunları tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Hele Hayvancılık onunla birlikte yaşamıyorsanız mutlaka zarar ettirir. Hayvan bayram, tatil, hatta cenaze bile dinlemez. Başında bulunmak gerekir. Eleman çalıştırmak ise ''el elin eşşeğini ıslık çalarak arar'' misali gibidir. Ama bu işi büyük çapta yapacak olursanız . Bütün eleman gereksiminizi karşılayacak tedbirleri alabilirsiniz. Sigorta veteriner hizmetleri , otomasyon v.b.
Bu bahse konu proje ayakları pek yere basmayan bir şekilde anlatılmış bir çok eksiği var. Ben ben bu konuyu 3-5 senedir inceliyorum. VE BİR KAÇ DENEMEMDE OLDU. Benim önerim 7 kişi bir araya gelin kendi koop. izi kurun . Herbiriniz çifçi kayıt sistemine kayıt olun. Her üye ziraat bankasından iki yılı ödemesiz 7 yıl vadeli kredi alsın. Bir köyden yer kiralansın. Bakıcı elemanlar için barınacak yer ve keçi-koyun için barınak. Ve mümkünse yem bitkisi ekmek için tarla kiralayın.
Dikkat ederseniz , benim anlattığım sistemde kimseye para vermiyorsunuz. Cebinizden fazla bir para çıkmıyor. (kredi iki yol ödemesiz 7 yıl vadeli)
Para sadece eleman ve yer kirası için gerekli . O da 7 kişiye bölününce çekirdek parası .

Mal da sigortalı ( krediyi veren banka mecbur tutuyor) . Yani zarar etmek çok zor. 7 kişi belli bir iş bölümü ile malın başına kontrole gitse yılda kişi başına 360/7= yaklaşık 60 gün malın başında durma nöbeti gelir.

Emekli 7 kişi bu işi güle oynaya halledebilir.

Yakında ben başlıyacağım. Ailem ve bir kaç arkadaş arasında. Yanlış anlaşılmasın müşteri falan aramıyorum. UYGULAYACAĞIM METODU ANLATIYORUM

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön